T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / İZMİT - İzmit Muallim Naci Anadolu Lisesi

ERASMUS PROJE TOPLANTIMIZ

SUSTAINABLE CITIES AND SUSTAINABLE FUTURE (SCSF)- SÜRDÜRELEBİLİR ŞEHİRLER VE SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK PROJESİ TOPLANTILARI BAŞLIYOR

SUSTAINABLE CITIES AND SUSTAINABLE FUTURE (SCSF)- SÜRDÜRELEBİLİR ŞEHİRLER VE SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK PROJESİ

SCSF Projesi, okul eğitimi alanında küçük ölçekli bir ortaklık KA210 projesidir. Proje atık yönetimi ve bağış kavramlarını bir araya getirerek toplumu ve öğrencileri sıfır atık ve geri dönüşüm konularında bilinçlendirmeyi ve projenin hedef kitlesini atık farkında bireyler haline dönüştürmeyi hedeflemektedir.

Proje temelini Türkiye’de uygulanmakta olan Sıfır Atık projesi ve Avrupa 2020 Strateji Belgesinde ve Birleşmiş Milletlerin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden No.1 Yoksulluğa Son ve No.11 Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar başlıklarından alarak akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme kavramlarına dayanmaktadır.

SCSF Projesinin temel farklılığı yeniden kullanma ve kaynakların etkili kullanımı ve geri dönüşüme odaklanmasıdır. Proje iki konsepte bağlıdır: 1- Kullanmadıklarını paylaş. 2- Atıklarını ayır ve geri dönüştür.

Ortak kurumlarımız Portekiz’den “C4G - CONSULTING AND TRAINING NETWORK, LDA” koordinatörlüğünde Danimarka’dan “InterCollege APS”,  Türkiye’den İzmit Muallim Naci Anadolu Lisesi, Romanya’dan “ASOCIATIA DE DEZVOLTARE A EUROPEI PRIN TINERI – ADEPT” dir. 

12-10-202312-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.10.2023 - Güncelleme: 12.10.2023 16:01 - Görüntülenme: 560
  Beğen | 7  kişi beğendi